Kolay Hayat

Pratik Saklama Kabı Nasıl Kapatılır?




İhtiyacınız olan buzdolabı poşeti, plastik şişe ve küçük bir makas. Plastik şişeyi ağız kısmını kesip, plastik şişeden kestiğimiz parçaya geçirelim. Hava almaz, sızdırmaz saklama kabımız hazır. Genede olabildiğince plastik kullanmayıp cam kavonozlarda saklamak da fayda var...

Süslü Limon


Balık restoranlarına gidip gelenler gerçi bu görüntüye aşinadır. Limon çekirdeklerinde kurtulmanın şık ve pratik bir yolu. 

Elin Yanmasın


Elimiz yanmadan fırından tencere almak çok kolay. Spaları folyaya sarın olsun bitsin...


Yanan Çöp Şişler

Çöp şiş yapacaksınız kullanmadan önce 10 dakika suda bekletin. Sonra yağlayın ve şişleri bu şekilde kullanın. İster tavada ister fırında kullanın yanmadıklarını göreceksiniz...


Elma Kararmasın

Pikniğe ya da parka giderken elmamızı kesip bir kaba koyalım... Ama kararmasın... Kestiğimiz elmayı olduğu gibi bütün halinde bir lastikle tutturalım... 

Çatlamayan Yumurta


Haşlanmış yumurta yemek yumurta tüketmenin en sağlılı yollarından biridir. Ama genelde yumurtalar haşlanırken çatlarlar. bu istenmeyen duruma son vermek için bir toplu iğne ile yumurtada bir delik açmamız  ve yumurtayı tuzlu suda haşlamamız yeterli. Yumurtaları fazla pişirmemeye özen gösterin ki besin değerleri kaçmasın. En ideali benimde en cok sevdiğim "kayısı" usulü...


Sürahi ve Karaflardaki Su Lekeleri

Can sıkıcı su lekelerinden kurtulmak için iri tuz, beyaz sirke ve soğuk su kullanabiliriz. 1/2 bardak tuzu lekeli kaba dökün üzerine 1 litre soğuk su ekleyin. Bir kaç saaat beklettikten sonra su ve beyaz sirkeyi karıştırıp, bu karışımla kabı duruluyalım. 


Şarabı Soğuk Tutmak 


Bir arkadaşımıza yemeğe giderken bir şişe şarap götürmek istiyor ve taşıma sırasında ısınsın istemiyorsanız bir buzdolabı poşetine buz ekleyin ve şişeyi bu poşete yerleştirin. 



Photo Credits: Il grande libro delle soluzioni di casa/http://cucina.corriere.it/










Yorumlar

Popüler Yayınlar