İtalyan Peynirleri

İtalya Peynirleri
Mozzerella
image
İtalya’nın dünyaca ünlü peyniri. Buffalo veya inek sütünden yada her ikisinin sütü karıştırılarak hazırlanır. Üretildiği gün tüketilmesi gerekse de salamura yöntemiyle bekleme süresi 7-10 güne çıkaralıbilir. Pizza’nın vazgeçilmezidir.
Parmigiano
image
Yani permesan… İtalya’nın bir başka dünyaca ünlü peyniri. Çok sert ve sarımtırak bir renge sahiptir. Parma şehrinde üretilen Parmigiano genellikle yemeklerin üzerine rendelenerek servis edilir. Uzun bir bekleme süresine sahiptir(12-24 ay) Ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur. Altın tekerlek olarak anılır.
Burrata
image
Günlük tüketilmesi gereken burrata inek ve/veya buffalo süt ve kaymağından elde edilir. En güzelleri Puglia’da üretilir.
Bitto
image
Lombardia bölgesinde Alp dağlarının yüksek bölgelerinde yetişen inek sütünden elde edilir. SAdece yaz mevsiminde üretilir.
Caciocavallo Silano
image
Calabria bölgesinde bulunan Sila dağında üretilir.
Gorgonzola
image
KAymağı alınmamış inek sütünden üretilen mavş damarlı yumuşak peynir.
Asiago
image
Veneto’da inek sütüyle elde edilir.
Caciocavallo Ragusano
image
Güneydoğu Sicilya ineklerinden gelir.
Formaggio di Fossa di Mondaino
image
Tarifi 15. yüzyıla uzanan antik bir peynir çeşidi
Tabeggio
image
Yarı yumuşak ve kabuklu bir peynir türü.
Castelmagno
image
Yarı sert, yarım yağlı… Yağlı inek sütünden Kuzey İtalya’da bulunan Piemonte bölgesinde yapılır.
Pecorino Romano
image
Sert ve tuzlu olan bu peynir genellikle rendelenerek kullanılır. Koyun sütünden elde edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar