İTALYA KAHVELERİ


Espresso
image
İtalyanlar için kısaca “kahve”… Özel makinelerde süzgeçin içine yerleştirilen kahveden basınçlı suy geçirilerek elde edilir. Sıcak minik fincalarda servis edilir.
Capuccino
image
Ülkemnizde de oldukça popüler olan capuccino sabah kahvaltılarının vazgeçilmemizidir ve italyanlara göre sadece öğleden önde içilir. ¼ espressoya ve ¾ köpürlütlmüş süt eklenerek elde edilir. Üzerine konulan çikolata parçaları ise opsiyoneldir.
Granita di Caffe
image
Espresso’nun granita kıvamındaki hali. Çıkış yeri Sicilya. Genelde süt kreması ile ikramn edilir.
Caffe Freddo
image
Yani soğuk kahve. Espresso’nun buzdolabında bekletilmesiyle vücut bulur.
Caffe Macchiato
image
Espresso ve bir tutam süt.
Latte Macchiato
image
Köpürtülmüş sıcak süt ve bir tutam kahve. Uzun cam bardaklarda servis edilmesi makbuldür.
Caffe Americano
image
Espressoya kaynamış su ilavesiyle yapılır. Espresso’nun hazırlamasını çok zahmetli bulan Amerikalılar tarafından icat edildiği söylenir. Tadı filtre kahveden farksızdır.
Caffe Corretto
image
Yani doğru kahve. Doğru çünkü bir bardak likörle tüketilen Espresso’nun adıdır. Akşam yemeklerinden sonra tercih edilir… Kahve yemek boyunca tüketilen şarabın etkisini azaltmak için iken likör alkolün etkisini korumak içindir :)
Bicerin
image
Doğum yeri Torino olan Bicerin çikolata, süt kreması ve kahvenin katman katman bir kadehe konulması ile elde edilir. Bicerin ile ilgili daha çok bilgi için bu yazıyı okumanızı öneririm.

Yorumlar

Popüler Yayınlar